A WOLF gyár Bajorország szívében, Mainburgban található. A vállalat Kelheim tartomány (ahonnan a legtöbb magyar kastély padló burkolata származik) egyik legjelentősebb nagy létszámú munkaerőt foglalkoztató bázisa. Illik tudni, hogy Mainburg és környéke a világ egyik legnagyobb egybefüggő kitűnő minőségű komlótermelő vidéke, köszönhetően a sajátságos talajnak és az ehhez párosuló egyedi időjárásnak. Részben ezzel, azaz a komlóval is összefüggésbe hozható a vállalat megalakulása.


A WOLF céget ténylegesen egy Wolf úr alapította, aki eredetileg a komlótermesztő gazda volt, majd a terményvesztesé csökkentése érdekében szárításukhoz szükséges hőlégfúvót (terményszárítót) készített az 1960-as évek elején folyamatosan növekvő darabszámmal. A szépen fejlődő kisvállalatot később felvásárolta a Salzgitter csoport, amely szélesítette a gyártási profilt, azaz megjelentek a termoventilátorok, majd az építőelemes légkezelők. A Salzgitter csoportot bekebelező Preussag Rt. lett a WOLF GmbH következő tulajdonosa, amely légtechnikai termékek körét fűtéstechnikai berendezésekkel, azaz kazánokkal is kiegészítette a 70-es évektől.


Ugyanekkor az építőelemes szellőző berendezések már futószalagon készültek 10000 m3/h légszállításig, amely ebben a gyártási szektorban azóta is egyedülálló jelenség. Nagy lendületet adott a fejlesztésben és a gyártási kapacitás kibővítésében a németországi újraegyesítés, amely mind a légtechnikai, mind a fűtéstechnikai termékek gyártási körének jelentős kibővítésével járt.


A századfordulón a tulajdonosi körben ismét változás történt, a Preussag-ot a Tui-csoport, amelynek fő profilja a turisztika és szállítmányozás, de egyedüli ipari cégként éveken keresztül megtartotta a gyárat. Jelenleg a Wolf, a Centrotec cégcsoport tagja, ahol az épületgépészet csaknem teljes vertikumát felölelő, egymást ideálisan kiegészítő vállalatok találhatók.


A gyár jelenleg csaknem 1300 főt foglakoztat, nagy hangsúlyt fektetve a munkaerő képzésre, az oktatásra, kb. 100000 m2 alapterületen, a legkorszerűbb gyártástechnológiával, amely termelő területet a gyártó épületek többszintes elrendezése még többszöröz. A gyártás mellett külön kutató-fejlesztő laboratóriumok állnak éppúgy a fejlesztő mérnökök, mint az időszakosan, az európai normáknak megfelelő gyártás ellenőrzésére hivatott szakemberek rendelkezésére.


A magyarországi WOLF képviseletet 1993-ban alapították. Sajátos, de egyben érthető is, hogy az alapítás a "Monarchia szellemében", azaz a WOLF osztrák képviseletének megbízása alapján jött létre.


Azelőtt a WOLF márkanév többféle terméken keresztül volt ismert hazánkban, de logónkat elsősorban a szellőzés- és klíma-technikában jártas épületgépészek ismerték. A megalapított cég feladata a szellőzőberendezések értékesítése mellett a nyugati színvonalú, korszerű, energiatakarékos fűtéstechnikai készülékek magyarországi bevezetése és elterjesztése volt.


Az elmúlt tizenöt évben a folyamatosan változó piaci igényeknek megfelelően valóban nyugati technológiákat kínált a cégünk a magyar piacon. A hagyományosan igényelt fűtési berendezések mellett egyre inkább megjelentek a hűtésre is alkalmas berendezések, valamint a napenergiát felhasználó HMV készítő, fűtési illetve áramtermelő, azaz a megújuló energiát felhasználó berendezések. Ez utóbbiak már a jövő technikáját hordozzák.


Természetesen a WOLF szellőző- és fűtőberendezéseket az igényeknek megfelelő szabályozások működtetik, amelyek szintén a gyár termékei. A gyártási profilban lévő berendezések értékesítése mellet a WOLF magyarországi képviselete jelentős hangsúlyt fektetett a berendezéseket követő és karbantartó országos szervízhálózat kiépítésére. A budapesti iroda tevékenysége a kereskedelmen és a bonyolítási munkán kívül, az oktatás, a tanácsadás, a szellőző- és fűtési  rendszerek kialakítása. Mérnökeink, technikusaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.


Természetesen bármely kérdéssel kapcsolatosan szívesen, a helyszínre is kimegyünk, hogy ott, a kívánalmaknak legjobban megfelelő rendszert alakíthassuk ki. Várjuk szíves jelentkezésüket kérdéseikkel, bármely informális elérhetőségi módon.

Referenciák

; Hazai
; Nemzetközi

Navigáció

> Rólunk
> Területi képviselők
> Szervízek
> Adatvédelem
Letöltések / Dokumentációk

> Engedélyek: Magyar | Német
> Szerelési utasítások: Magyar | Német
> Autocad rajzok
> Adatvédelmi Tájékoztató
> Hidraulikai vázlatok: Német
Kapcsolat
+361 280-8613
+361 357-5984
info@wolf-hu.eu
1194 Budapest
Hofherr Albert utca 38/C
Copyright 2016 Wolf Klíma és Fűtéstechnika